fbpx
">

Stručnjak za ugostiteljstvo

Miroslav Folnegović – 36 godina iskustva u ugostiteljstvu i vođenju restorana. Izuzetno uporan i marljiv u provođenju zadataka i ciljeva, te posvećen razvoju i unaprijeđenju ugostiteljske struke u RH.MIRO.F.

Najznačajnije radno iskustvo sticao je u jednom od najprestižnijih hotela u Republici Hrvatskoj – hotelu Esplanade, Zagreb, u kojem je radio od 1974. do 1995.g. – isprva kao konobar, a od 1978.g. kao F&B manager. Kao najznačajnije iz tog razdoblja ističe:

  • Sudjelovanje u otvaranju prvog bistro-a u Jugoslaviji te idejni začetnik ponude nove francuske kuhinje Paul-a Bocusea.
  • Upravljanje timom od 20 ljudi, briga o promociji bistro-a i hotela, te kvaliteti usluge.
  • Upravljanje organizacijom dolaska Kraljice Elizabete I., američkog predsjednika Jimmy Carter-a te mnogih svjetskih političara i zvijezda.
  • Završio seminar «Ecoll Hoteliere Lausanne», pod vodstvom prof. Sam-a Salvisberga.

Osim navedenog, značajna radna iskustva i doprinos razvoju ugostiteljske struke u RH, ostvario je i na slijedećim pozicijama:

  • Restaurant «A.G.Matoš», Zagreb, 1995. – 1997. (Francuski restoran, namijenjen VIP gostima) – Direktor restorana, zadužen za tim od 32 ljudi i kompletno tehnološkoopremanje
  • SPLENDID d.d., Rijeka, 1997. – 2000. (Kompanija sa 12 ugostiteljskih objekata i auto kampom te ukupno 189 zaposlenih) – Generalni Direktor zadužen za Human resource i reorganizaciju tvrtke
  • Villa Ariston, Opatija, 2000. – 2002. (prva registrirana i kategorizirana vila u Hrvatskoj za turizam, s kapacitetom od 20 smještajnih jedinica, luksuznim restoranom te privatnom plažom i 85% popunjesti svake godine) – Generalni direktor zadužen za visibility i branding
  • Thai restaurant «Opium» (prvi tajlandski restoran) i «Repulic coffee House» (prvi coffee shop), Zagreb, 2002. – do sada – vlasnik.

Ostale aktivnosti:

  • Predsjednik Hrvatske udruge restoratera, od 2008.
  • Predsjednik Hrvatskog Udruženja za sve ugostiteljske djelatnosti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, od 2011.
Back to top