fbpx
">

NLP – NeuroLingvističko Programiranje

Savladajte i usvojite tehnike koje će vam pomoći da živite ispunjeniji i zadovoljniji život

Neuro Lingvističko Programiranje (NLP), proučava komuniciranje, ljudsko ponašanje i procese koji se nalaze iza njih, odnosno:

  • Neurolingvističko programiranje“Neuro” – se odnosi na ljudski nervni sistem i činjenicu da informacije o svijetu primamo kroz naša osjetila (vida, sluha, dodira, mirisa i okusa), putem kojih kreiramo svoju realnost.
  • “Lingvističko” – se odnosi na riječi, odnosno na način kako koristimo jezik za predstavljanje i kreiranje našeg iskustva i za komunikaciju s drugima. Riječi su, dakle, ne samo sredstvo komuniciranja, već i sredstvo percipiranja.
  • “Programiranje” – odnosi se na unutrašnje procese, odnosno unutrašnje programe mišljenja, osjećanja i ponašanja. Sam termin dolazi iz svijeta kompjutora i način je opisivanja našeg ponašanja i navika koje, poput kompjutorskog softvera mogu biti promijenjene i nadograđene.

NLP je studija odličnosti i razvijen je iz znatiželje o tome što je to što razlikuje ljude i sisteme koji su odlični od onih koji su tek prosječni. Rezultat tog proučavanja je niz tehnika i ideja koje nam omogućuju da shvatimo kako opažamo svijet, kako uređujemo naše razmišljanje, emocije, jezik i ponašanje. Ove su razlike ono što čini razliku između prosjeka i odličnosti i one su predmet poučavanja individualnih polaznika naših NLP programa.

Neke od najpoznatijih NLP tehnika koje nam pomažu u odnosima s drugima, ali i u rješavanju vlastitih unutarnjih ograničenja i izazova, su: sidrenje, perceptivne pozicije, visual squash, rapport, unutarnje poravnanja, meta programi, preuokviravanje, submodaliteti, swish…

Prilagođavajući ih konkretnim poslovnim i životnim situacijama, tim tehnikama podučavamo i polaznike naših programa BUSINESS vježbaonica, UMIJEĆE RADA S DRUGIMA, GROWTH MINDSET i TRENING TRENERA.

POŠALJITE NAM UPIT

Back to top