fbpx
">

Stručnjakinja za turizam i hotelijerstvo

AMELIA TOMAŠEVIĆDr.sc. Amelia Tomašević jedna je od najistaknutijih stručnjakinja za turizam i hotelijerstvo u Republici Hrvatskoj, sa bogatim stručnim znanjima i iskustvima.

U preko 30 godina bogatoj profesionalnoj karijeri, pored predavačkog rada na brojnim dodiplomskim i poslijediplomskim studijima, naročito ističe rad u Hotelu Esplanade, Zagreb, u kojem je provela 22 godine; isprva kao public relation manager, a zatim 10 godina kao generalna direktorica.

Također, jedna je od najzaslužnijih za razvoj grada Zagreba u značajno turističko odredište, kojeg posjećuje sve više turista s raznih strana svijeta. Time se Zagreb uvrstio na listu značajnih svjetskih turističkih destinacija, i to u godinama u kojima je na čelu  Turističke zajednice grada Zagreba  bila upravo Amelia Tomašević (od 2006. do 2014.g.).

Amelia Tomašević diplomirala je ruski, španjolski i talijanski – jezici i književnosti, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pored navedenih, aktivno govori i engleski, grčki, te francuski jezik. Magistrirala je na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji Sveučilišta u Rijeci, na kojem je i doktorirala 2006. godine.

Dobitnica je brojih domaćih i međunarodnih priznanja, od kojih posebno ističe:

  • Red Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića,
  • Hrvatska turistička nagrada Anton Štifanić,
  • “Confrerie des amis de l’hotellerie et de la restauration internationales”,
  • IH&RA, International Hotel & Restaurant Association, priznanje za doprinos radu i razvoju IH&RA-e.

Danas joj najveće zadovoljstvo pričinja prijenos svojih bogatih znanja i iskustava hotelskim i općenito turističkim stručnjacima putem raznih edukativnih programa, kao i brojnim studentima na slijedećim fakultetima: Veleučilište Vern, Zagreb, Prirodoslovno matematički fakultet, Zagreb, Ekonomski fakultet, Zagreb, Poslovna škola Nikola Šubić Zrinski, Zagreb, Instroct Teheran, Iran, te Fakultet za turistički i hotelski menadžment, Opatija.

Pored navedenih fakulteta, svojedobno je predavala i na Jyvaskyla Polytechnic, School of Tourism and Services Management, Jyvaskyla, Finska, te švicarskoj hotelijerskoj školi “Cesar Ritz”, Hospitality Foundation Program in Croatia.


Back to top