fbpx
">

Specijalistica za osobni i organizacijski razvoj

Marija Kalinić

Mr.sc. Marija Kalinić, direktorica je i vlasnica tvrtke za savjetovanje ESM – EPPUR SI MUOVE, sa sjedištem u Zagrebu, specijalizirane za poslovne edukacije, razvoj i implementaciju sustava upravljanja ljudskim potencijalima, te razvoj potencijala pojedinaca i timova.

Glavni moto tvrtke je: Malim koracima do značajnih promjena!

Od ukupno preko 35 godina radnog iskustva, na različitim radnim mjestima (financije, računovodstvo, prodaja, marketing), posebno ističe rad u području razvoja ljudskih potencijala, kojim se bavi dugi niz godina.

Ima bogato i raznoliko iskustvo, kako u projektima iz područja upravljanja ljudskim potencijalima, tako i u kreiranju i izvođenju razvojno-edukacijskih programa za zaposlenike svih hijerarhijskih razina, u organizacijama različitih djelatnosti.

Iskustvo je stekla kroz desetogodišnji konzultantski i trenerski rad, ali i kroz više od 25 godina rada u korporacijama – od specijalističkih do visoko rukovodnih pozicija. Posebno ističe dugogodišnje iskustvo na poziciji HR (Human Resources) direktorice čija zaduženja su bila razvoj i implementacija svih HR sustava, kao i vođenje i razvoj internog trening centra.

Marija Kalinić diplomirala je na Pravnom fakultetu – Studiju za socijalni rad u Zagrebu, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pored navedene fakultetske naobrazbe, svoj osobni i profesionalni razvoj kontinuirano nadograđuje kroz treninge i edukacije iz različitih područja, a naročito iz područja primijenjene psihologije, čije spoznaje koristi u svom radu. Posebno ističe treninge iz Realitetne terapijecoachinga (individualnog i timskog), Points of You – kreativnih alata za podršku procesima osobnog i organizacijskog razvoja. Certificirana je trenerica za NLP (Neuro Lingvističko Programiranje) i INSPIRE Happiness at work upitnik za procjenu radnih i motivacijskih crta zaposlenika, te rukovodnih kompetencija. Upravo završava i edukacije iz područja Sistemskih konstelacija, pod vodstvom dr.sc. Branke Devčić. 

Aktivna je u radu HR zajednice, te ima bogato predavačko iskustvo na Visokim poslovnim školama u Republici Hrvatskoj. Također, posebno je ponosna na sudjelovanje u projektu časopisa Zaposlena Večernjeg lista: „Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama“, u kojem već nekoliko godina sudjeluje kao mentorica.  

Back to top